Periodieken

Op deze pagina kunt u bladeren en zoeken in een verzameling van gescande bladen uit het archief van Rabobank Nederland en haar voorgangers, de Cooperatieve Centrale Boerenleenbank (CCB) en de Cooperatieve Centrale Raiffeisen-Bank (CCRB).

De oudste periodieke uitgave was Mededeelingen van de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank te Eindhoven uit 1906. Het bevatte informatie van de centrale bank voor de bestuurders en kassiers van aangesloten banken. Enkele jaren later werd een vergelijkbaar blad uitgebracht door de Centrale Raiffeisen-Bank onder de naam De Raiffeisen-Bode. De uitgaven verschenen aanvankelijk onregelmatig, later kwamen beide maandelijks uit. Na de fusie van beide organisaties werd het blad Rabobank de opvolger. In de jaren '90 werd dit blad vervangen door een blad speciaal bestemd voor de bestuurders van de lokale banken, Bank & Bestuurder geheten, vanaf 2007 Bank in Beweging. Voor het personeel was er het blad Raboband. Meer zakelijke informatie voor het personeel stond er in het Rabo Weekblad en zijn opvolger de dagelijkse Rabokrant. De laatste hield op te bestaan toen het intranet de bron voor de nieuwsvoorziening werd.

Naar periodieken overzicht

Zoeken

U kunt zoeken op woorden of termen in de tekst van de bladen en verslagen. Het resultaat van uw zoekopdracht vindt u in het zoekresultaat. Mochten dit er veel zijn, dan kunt u vervolgens de zoekresultaten beperken door in de linker kolom titels van periodieken aan of uit te vinken of door te beperken in periode.

Door op een van de hits te klikken gaat u naar het blad en de pagina/paragraaf waar de gezochte tekst staat. Met de knoppen links onderin kunt u in- en uitzoomen, selecteren etc. In de schuifbalk onderaan de pagina kunt u door de rest van het betreffende document bladeren. Rechts bovenin kunt u kiezen voor de pdf-versie van de pagina waar u staat.

Wanneer u in de kop op 'Rabobank Bronnenarchief' klikt, krijgt u nog een andere mogelijkheid om te zoeken. Onder het overzicht bronnen (rechts) kunt u zien welke bladen en jaarverslagen op deze site te vinden zijn en over welke periode. Door op een van de bronnen of een periode te klikken komt u direct bij de complete serie.