Archieven

Op de archieven-pagina kunt u zoeken in inventarissen van diverse archieven die Rabobank Bedrijfshistorie beheert. De belangrijkste (en grootste) zijn de archieven van de centrale organisaties, te weten de Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Bank (1898-1972), de Coöperatieve Centrale Boerenleenbank (1898-1972) en Rabobank Nederland (1972-2015). Verder zijn er archieven van enkele lokale banken en van aan de Rabobank gerelateerde instellingen.  

Naar archieven overzicht

Zoeken

Via het zoekscherm hierboven kunt u zoeken op trefwoorden en namen in de toegangen op de archieven, de inventarissen en plaatsingslijsten. In de toegangen vindt u omschrijvingen van stukken, notulen, dossiers e.d. die zich in de archieven bevinden. U kunt niet zoeken in de tekst van de stukken zelf.

Als resultaat van een zoekopdracht krijgt u een lijst met archieftoegangen waarin de gezochte term voorkomt. Onder de naam van de toegang kunt u de zoekresultaten binnen deze toegang bekijken. Wanneer u op de naam van een toegang (inventaris) klikt kunt u via de structuur van de inventaris zoeken in de verschillende rubrieken en onderdelen. Klikt u bij de zoekresultaten op het tabblad 'Rubrieken en archiefbestanddelen' dan krijgt u een lijst van alle rubrieken en items uit alle toegangen waarin de gezochte term staat.

De archiefstukken zelf zijn op aanvraag in te zien bij de afdeling Bedrijfshistorie. Bepaalde stukken zijn niet raadpleegbaar vanwege openbaarheidsbeperkingen of de slechte staat van de stukken.